Omgeving

De Beemster

De Beemster staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De vruchtbare kleigrond in de Beemster heeft er voor gezorgd dat er een groot aantal agrarische bedrijven operationeel zijn. Zo bevinden zich er onder andere bouwbedrijven, bollenboeren, fruitteeltbedrijven en melkveehouderijen. Een tochtje door de afwisselende Beemster met zijn rechte wegen (waarop u bijna niet kunt verdwalen) is dan ook een aanrader.

Gezellige steden dichtbij

Onder andere Alkmaar, Zaandam, Volendam en Hoorn zijn met de auto binnen een half uur te bereiken. Ook Amsterdam behoort zeker tot de mogelijkheden voor een dagje uit. Tevens zijn er vanuit Purmerend (drie minuten met de auto, tien minuten met de fiets) verschillende mogelijkheden om er met het openbaar vervoer op uit te trekken; onder andere naar de hiervoor genoemde plaatsen. De Beemsterkamer is overigens ook met de bus te bereiken: op de dichtbij gelegen kruising (300 m.) bevindt zich een bushalte waar de buslijn Alkmaar-Purmerend stopt. 

Lekker uitwaaien op de fiets

Ook met de fiets kan men er op uit trekken om bijvoorbeeld via De Rijp en Oosthuizen een rondje om de Beemster te fietsen, om historische en gezellige plaatsjes aan het IJsselmeer als Edam, Volendam en Monnickendam te bezoeken of via de Wormer naar de Zaanse Schans te fietsen. Indien u zelf geen fietsen kunt of wilt meenemen, is er mogelijkheid om een fiets te huren.

Vissen en golfen

Omdat De Beemsterkamer op nog geen vijf minuten lopen van het Noordhollandsch Kanaal is gelegen, kunnen liefhebbers van vissen hun hengel meenemen. Liefhebbers van de golfsport kunnen zich onder andere uitleven op de 18 holes golfbaan in Purmerend.

Er is nog veel meer te doen...

In de nabije omgeving zijn er naast bovengenoemde mogelijkheden nog verschillende andere mogelijkheden voor recreatie, bijvoorbeeld het huren van een kano of fluisterboot in het Jisperveld, een bezoekje aan de schaatsbaan in Hoorn of een bezoekje aan het Leeghwaterbad, een groot zwembad in Purmerend. Voor jonge kinderen is er het Sprookjesbos in Enkhuizen; voor de wat oudere kinderen is het NEMO in Amsterdam een bezoekje waard.